Millorar l'autoestima

Millorar l’autoestima

L’autoestima és la idea que tenim sobre nosaltres mateixos i sobre els mèrits i capacitats que tenim.
Depèn fonamentalment de com ens han valorat i ens valoren les persones que ens rodegen: pares, germans, amics, professors…
Quant més estimats i acceptats ens hem sentit, més gran serà la nostra autoestima. Quant major sigui la nostra autoestima, més gran será la capacitat per afrontar reptes a la vida i superar les dificultats.

COM PODEM MILLORAR LA NOSTRA AUTOESTIMA
1. Observant el nostre comportament i anotant les característiques i conductes positives que hem tingut al llarg de la setmana.
2. Demanant als altres que ens diguin amb total sinceritat quines són les nostres millors qualitats. Després seguir posant-les en pràctica.
3. Anotant les característiques negatives que descobrim en nosaltres. Després s’ha d’escollir una d’elles i intentar modificar-la en el nostre comportament diari. I felicitar-nos a nosaltres mateixos quan hem aconseguit canviar-la.
Elegir una altra característica negativa i realitzar el mateix procediment.
4. Intentar desenvolupar qualitats com la cooperació i col.laboració amb altres persones, la capacitat d’escoltar i la comprensió, amabilitat… Tot el positiu que es dóna als altres, s’acaba rebent.
5. Escull reptes petits que responguin als teus desitjos i intenta aconseguir-los. Felicita’t quan ho hagis aconseguit. A poc a poc les teves inseguretats aniran desapareixent i la teva autoestima creixerà.

Si vols saber més sobre el tema, clica els enllaços següents:
http://www.geocities.com/amirhali/fpclass/AUTOESTIMA.htm
http://www.cnice.mecd.es/recursos/infantil/salud/autoestima.htm
Si cliques al següent enllaç trobaràs un test per realitzar i valorar aspectes com la teva autoestima, el teu nivell d’assertivitat o la teva intel.ligència emocional: http://www.helios3000.net/test/autoestima.shtml